Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

eTwinning: Beebot πρόκληση 1η

Το beebot είναι ένα μικρό ρομποτάκι σχεδιασμένο για χρήση από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι πολύχρωμο, φιλικό και εύκολο στη χρήση. Στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας χρησιμοποιούμε το beebot με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α, Β και Γ Τάξης.
Beebot Πρόσκληση 1η

Αρχικά με τα τουβλάκια lego φτιάξαμε έναν λαβύρινθο πάνω στο πλαστικό με τα 16 τετράγωνα. Τυπώσαμε 4 λουλουδάκια και τα τοποθετήσαμε σε διάφορες θέσεις.Προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα του Φύλλου Εργασίας (http://dimzevgoltpe.blogspot.gr/2018/02/beebot.html). Σκοπός μας να σημειώσουμε στα κουτάκια τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η μελισσούλα ώστε να φτάσει στον προορισμό της. Το beebot ξεκινάει από το τετραγωνάκι «αρχή», πρέπει να περάσει από όλα τα λουλουδάκια και να φτάσει στο κουτάκι «τέλος».

Στο Εργαστήριο ελέγξαμε τον προγραμματισμό με το beebot.

penny markellou

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015