Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning Έργο "Roboland: Robots everywhere! #STEM3"

Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning Έργο "Roboland: Robots everywhere! #STEM3" που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου, στο πλαίσιο του μαθήματος "Πληροφορική".

Είναι η πρώτη Εθνική Ετικέτα του Σχολείου και η έβδομη προσωπική και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για όσα καταφέραμε την περσινή χρονιά!

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, που αγκάλιασαν το Έργο με ενθουσιασμό, προσήλωση και υπευθυνότητα και δημιούργησαν τη "Roboland", έναν μαγικό τόπο, όπου εξερεύνησαν, ανακάλυψαν, κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν και πειραματίστηκαν με τα Robots, μέσω βιωματικού, παιγνιώδη και συνεργατικού τρόπου σε ένα φιλικό/ασφαλές περιβάλλον μάθησης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εταίρους για την άριστη συνεργασία και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και μελλοντικά. 

Το Έργο εντασσόταν στη Δράση eTwinning STEM 3.0, μέσω της οποίας το Σχολείο μας πήρε ως χορηγία, ένα ρομποτάκι Edison

Όλες οι δράσεις του Έργου παρουσιάζονται στο TwinSpace εδώ:


Ενδεικτικές δράσεις του Έργου παρουσιάζονται στο Ιστολόγιο Πληροφορικής εδώ:


Ακολουθεί το email που λάβαμε.

Congratulations! You have been awarded with a National Quality Label for your project Roboland: Robots everywhere! #STEM3 .

Comments: Πρόκειται για ένα συνεργατικό etwinning έργο το οποίο είχει ως στόχους: Ανάπτυξη των γνώσεων των μαθητών για τη ρομποτική, -Ενθάρρυνση των μαθητών να εμπλακούν με την προσέγγιση STEAM, -Υποστήριξη των μαθητών να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, -Ενθάρρυνση των μαθητών να κάνουν ερωτήσεις, να λύνουν προβλήματα βήμα προς βήμα, να χρησιμοποιούν μοντέλα, να ερευνούν, να αναλύουν και να ερμηνεύουν δεδομένα, να αξιολογούν τα αποτελέσματα και να συνεργάζονται, -Άσκηση των δεξιοτήτων των μαθητών στις ΤΠΕ και στα αγγλικά, -Ενίσχυση των μαθητών στη χρήση της Ρομποτικής και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών στη μαθησιακή διαδικασία, -Βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών του 21ου αιώνα, όπως επικοινωνία, συνεργασία, ομαδική εργασία, χρήση τεχνολογίας, ανάληψη ευθύνης, κριτική σκέψη, δημιουργική καινοτομία και αυτοπεποίθηση. Θετικά στοιχεία: - καλή αξιολόγηση και διάχυση του έργου, - πολλά συνεργατικά web 2.0 εργαλεία (Padlet, Mentimeter, Kahoot, Genially, AnswerGarden, Tinkercad, Thingiverse, Ultimaker Cura, Photo Collage, Bitly, Canva, Coco Material, Pixabay, FreePik, ILoveImg, Audacity, OpenShot Video Editor,Youtube, Emaze, FlexClip, Remove Image Background, FlipHtml5 – FlipBooks, Scratch, Scratch, Lego WeDo 2.0 Software, EU Code Week).
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας.
Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο!
Με εκτίμηση, ο ΕΟΥ της δράσης eTwinning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου