Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Γ' Κύκλος "Τα παιδιά του κόσμου"

Στον Γ' Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης θα ασχοληθούμε με τη Θεματική "Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη" και συγκεκριμένα την Υποθεματική "Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός & Διαφορετικότητα".

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο "Τα παιδιά του κόσμου" και στοχεύει:
  • Κατανόηση της Διαφορετικότητας: Στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία της διαφορετικότητας στον κόσμο των παιδιών και πώς η διαφορετικότητα αυτή εμπλουτίζει τον κόσμο μας.
  • Ανάπτυξη Σεβασμού: Ο στόχος εδώ είναι να αναπτύξουν οι μαθητές σεβασμό προς τις διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες, και παραδόσεις που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.
  • Ανάπτυξη Κριτικού Σκέλους: Στόχος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές τη δυνατότητα να αξιολογούν και να σκέφτονται κριτικά τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις τους σχετικά με τις διαφορετικές κουλτούρες.
  • Προώθηση της Συμπερίληψης: Στόχος είναι να προωθήσουν οι μαθητές την ιδέα της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης ανεξαρτήτως των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του κόσμου. 
  • Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συνεργασίας: Τελικός στόχος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητες συνεργασίας και διαπραγμάτευσης καθώς εργάζονται μαζί με συμμαθητές από διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 8 μονόωρα Εργαστήρια.

Στο τέλος του Προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους σε ένα eBook στο εργαλείο BookCreator.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου