Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: "Ας γνωριστούμε καλύτερα..."

Στο 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο "Ας γνωριστούμε καλύτερα" του Προγράμματος "Ταξίδι στον Κόσμο της Διατροφής" προγραμματίσαμε και ολοκληρώσαμε τις ακόλουθες δραστηριότητες.
  • Διενέργεια παιχνιδιού γνωριμίας (Ice Breaking Activity) με τίτλο «Πετάω το μπαλάκι» για την αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε να σπάσει ο πάγος και να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών. Το παιδί που έχει το μπαλάκι παρουσιάζει τον εαυτό του ή απαντά σε ερωτήσεις που του θέτουν τα άλλα παιδιά και η κυρία της Πληροφορικής.
  • Παιχνίδι Bingo «Ας γνωριστούμε καλύτερα…» χρησιμοποιώντας έντυπες κάρτες. Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να βρουν έναν συμμαθητή ή μια συμμαθήτριά τους που να ταιριάζει σε κάθε περιγραφή της κάρτας που τους έχει δοθεί και να γράψουν το όνομά του/της στο κενό πεδίο. Όταν κάποιο παιδί συμπληρώσει την κάρτα του, με τις 16 ερωτήσεις, φωνάζει δυνατά Bingo! Διαβάζοντας στη συνέχεια όσα έχουν γραφτεί στις κάρτες μαθαίνουμε πράγματα για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας που δεν γνωρίζαμε.
  • Εισαγωγή και ενημέρωση για το Πρόγραμμα και το περιεχόμενό του και συζήτηση για το πλαίσιο και τους κανόνες επικοινωνίας-συνεργασίας της ομάδας.
  • Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις διατροφικές προτιμήσεις των μαθητών/μαθητριών και τη σημασία τους για την υγεία. 
  • Επίλυση ψηφιακού παζλ στο JigSawPlanet. Ανακάλυψη της κρυμμένης εικόνας και έκφραση των απόψεών τους για την υγιεινή διατροφή, τα φρούτα & τα λαχανικά. 
  • Ανάρτηση υλικού στο ePortfolio στο Padlet: 
    https://padlet.com/2dimxylok/eportfolio-zzv3pvo91xnv7ly1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου