Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Α Τάξη: Τα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό

Τα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό έκαναν οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α Τάξης του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της Δράσης EU Code Week 2021, ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά μαθημάτων του Code.org®, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αφιερωμένου στην επέκταση της πρόσβασης περισσότερων σχολείων στην επιστήμη των υπολογιστών και στην αύξηση της συμμετοχής νεαρών γυναικών και μαθητών από ομάδες πληθυσμών που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς.

Το όραμα του Code.org® είναι κάθε μαθητής/μαθήτρια σε κάθε σχολείο να έχει τη δυνατότητα να μάθει πληροφορική, όπως τη βιολογία, τη χημεία, ή τα μαθηματικά. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα σπουδών για τη διδασκαλία της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επίσης διοργανώνει την ετήσια καμπάνια Ώρα του Κώδικα, που έχει εμπλέξει το 10% όλων των μαθητών στον κόσμο. Το Code.org υποστηρίζεται από γενναιόδωρους χορηγούς, όπως Amazon, Facebook, Google, το ίδρυμα Infosys, Microsoft, κ.α. 

Τα παιδιά ξεκίνησαν με απλές δραστηριότητες που τα βοήθησαν να εξασκηθούν στη χρήση του ποντικιού και ιδιαίτερα στη μεταφορά και απόθεση (drag & drop). Ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις 12 δραστηριότητες του Μαθήματος με τίτλο "Μάθε τη μεταφορά και απόθεση" που είναι διαθέσιμο εδώ: 

https://studio.code.org/s/course1/stage/3/puzzle/1

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015