Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ScratchJr: Ώρα για πάρτυ!

Τσικνοπέμπτη σήμερα και λέω να διοργανώσουμε ένα αποκριάτικο πάρτυ στο ScratchJr.

Αρχικά διαλέξτε το φόντο της σκηνή σας. Στο συγκεκριμένο έργο έχει επιλεγεί η εικόνα της Τάξης (Classroom). Επίσης, μπορείτε να πατήσετε στο πινέλο και να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε. Στη εικόνα που βλέπετε στο έργο έχουν διαγραφεί με το εργαλείο ψαλίδι, τα θρανία και οι καρέκλες. 

Στη συνέχεια, επιλέξτε τους χαρακτήρες σας. Στο έργο έχουν επιλεγεί 3 χαρακτήρες: ο μάγος, η νεράιδα και ο αστροναύτης. Επεξεργαστείτε τους χαρακτήρες από το πινέλο. Αν θέλετε μπορείτε να τους μικρύνετε ή να τους μεγαλώσετε. 

Δημιουργήστε διαφορετικές χορευτικές κινήσεις για κάθε χαρακτήρα. Είστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσετε. Ξεκινήστε κάθε κίνηση με την κίτρινη εντολή με την "πράσινη σημαία" και τελειώστε το πρόγραμμά σας με την κόκκινη εντολή "επανάληψη για πάντα". Με αυτό τον τρόπο οι χαρακτήρες σας θα χορεύουν συνέχεια. 

Ως τελευταία πινελιά, προσθέστε τον ήχο pop (δείτε στον κώδικα της νεράιδας). 

Δείτε το δικό μου έργο στη συνέχεια. 







Ακολουθεί το Φύλλο Εργασίας με τις οδηγίες.


Επεκτάσεις
Σκεφτείτε πως θα μπορούσατε να προσθέσετε και άλλα στοιχεία στο έργο σας. Για παράδειγμα να κάνετε κλικ πάνω σε κάθε χαρακτήρα και αυτός να σταματάει τον χορό. Αρκεί να προσθέσετε το ακόλουθο κομμάτι κώδικα σε κάθε χαρακτήρα. 

Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες! Δοκιμάστε τις ιδέες σας και φτιάξτε τα δικά σας φανταστικά έργα!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015