Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Ε-ΣΤ Τάξη: Αφίσα για το Ποδόσφαιρο σε ηλεκτρονική και χάρτινη μορφή

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου 2015 θα δημιουργήσουμε με τους μαθητές της Ε και της ΣΤ Τάξης μία αφίσα με θέμα το ποδόσφαιρο τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε χάρτινη μορφή.

Για τον σκοπό αυτό οι μαθητές θα πρέπει να ζωγραφίσουν μπάλες, ποδοσφαιριστές, cheerleaders, ποδοσφαιρικά παπούτσια και ότι άλλο θέλουν σχετικά με το ποδόσφαιρο. Για να βοηθηθούν στην προσπάθεία τους αυτή μπορούν να ακολουθήσουν τις βήμα-βήμα οδηγίες που παρουσιάζονται στα επόμενα τρία βίντεο από την ιστοσελίδα Art for Kids Hub: http://artforkidshub.com/.

Πως να ζωγραφίσω μια μπάλα ποδοσφαίρου:
Πως να ζωγραφίσω έναν ποδοσφαιριστή:
Πως να ζωγραφίσω μία cheerleader:Ζωγραφίζω ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι:


Πηγή: http://thumbs.dreamstime.com/z/football-boots-sketch-white-background-39982667.jpg


Όταν ολοκληρώσουν οι μαθητές τις ζωγραφιές τους, θα πρέπει να τις κόψουν προσεκτικά και να τις σκανάρουν.

Επίσης, πρέπει να βρουν πληροφορίες για το ποδόσφαιρο και να φτιάξουν μικρές ανακοινώσεις όπως φαίνεται παρακάτω.Μια χρήσιμη πηγή είναι η Βικιπαίδεια: https://el.wikipedia.org/wiki/Ποδόσφαιρο.Στη συνέχεια, οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν γράμματα για τον τίτλο της αφίσας με μεγάλη γραμματοσειρά (προτείνεται η AC-Hollow, 300) που θα τα εκτυπώσουν, θα τα χρωματίσουν και θα τα κόψουν. Δείτε ένα παράδειγμα παρακάτω.Τέλος, οι μαθητές θα συνθέσουν όλα τα στοιχεία σε μία αφίσα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε χάρτινη μορφή.

Καλή επιτυχία!

penny markellou

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015