Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Lego WeDo: Αποτελέσματα 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "Ο Γαλαξίας μας"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στην Τρίπολη, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας».


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου υποστήριξε τη συγκεκριμένη προσπάθεια όπως και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο έθεσε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό υπό την αιγίδα του.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 13 ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής από σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με περισσότερους από 70 μαθητές και μαθήτριες. Οι μαθητές με ενθουσιασμό παρουσίασαν στο κοινό τις ρομποτικές τους κατασκευές και τις μακέτες τους. Μακρινοί γαλαξίες, διαστημόπλοια και ρομποτικά οχήματα ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που επέλεξαν τα παιδιά να δημιουργήσουν με κέφι και φαντασία.


Η αξιολόγηση των συμμετοχών ήταν μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία για την Επιστημονική Επιτροπή. Τελικά οι δύο ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν για τον Τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα ήταν:
  •  οι Galaxy Wizards από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά της Καλαμάτας.
  •  οι ROBOFANTASY, επίσης από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά της Καλαμάτας. 
Σε όλες τις ομάδες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών και των προπονητών τους.

Ως προπονήτρια των Galaxy Selectors, της διαγωνιστικής ομάδας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη για την εξαιρετική προσπάθειά της και συγχαίρω τους μαθητές της Ε Τάξης Σωτήριο Βορινιώτη, Δημήτριο Δημάκη, Αθανάσιο Μπέκα, Δημήτριο Ορφανό και Θεοφάνη Πέττα που συμμετείχαν σε αυτήν.
Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου
Πηνελόπη Μαρκέλλου

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015