Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas Πελοποννήσου - Πρόκριση Ομάδας "RoboFriends" στον Πανελλήνιο Τελικό "Ποδόσφαιρο 2Χ2"

Οι "RoboFriends" και οι "FireRobots", μαθήτριες και μαθητές των Τμημάτων Δ1 και Δ2  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas της Πελοποννήσου, στην Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2Χ2 που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.


Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εμπλακούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική με ομαλό και παιγνιώδη τρόπο, καθώς η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτεί ρομπότ με αυτοματισμούς, αλλά εστιάζεται περισσότερο στο κατασκευαστικό κομμάτι. Η ετοιμότητα, η λήψη αποφάσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών είναι παρούσες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οξύνοντας την αντίληψη των συμμετεχόντων, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και διαμορφώνοντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δράσης, γεμάτη εκπλήξεις και συγκινήσεις. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας (μέσω της επικοινωνίας των ομάδων), που στις μέρες μας αποτελεί βασικό συστατικό της δημιουργικότητας, αλλά και προάγει το πνεύμα ευγενούς άμιλλας.

Και οι δύο ομάδες μας είχαν αξιόλογη παρουσία, αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά και ατυχίες που είναι άλλωστε μέσα στο πρόγραμμα, αλλά τις ξεπέρασαν και αγωνίστηκαν μέχρι τέλους. 

Τελικά, η ομάδα μας "RoboFriends" κατάφερε να καταταγεί στη δεύτερη θέση και μαζί με 2 ομάδες από τα Τρόπαια Αρκαδίας, τους "DreamTrop" και τους "RoboTrop" να περάσουν στον Τελικό της Κατηγορίας Ποδόσφαιρο 2Χ2 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Μαρτίου, στο Κολέγιο Αθηνών

Μπράβο σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές μου! 
Μην ξεχνάτε ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. 
Σημασία έχει το ταξίδι... 

Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015