Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Δ1-Ξυλόκαστρο: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Γ' Κύκλος «Ένα ρομπότ στον αμπελώνα…»

Ο Γ' Κύκλος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το Δ1 Τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου υλοποιήθηκε κατά τη χρονική περίοδο από 1-2-2022 έως 30-4-2022 και αφορούσε στη Θεματική Ενότητα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και την Υποθεματική «STEM – Εκπαιδευτική Ρομποτική» μέσω διαθεματικού Προγράμματος (Project) με τίτλο «Ένα ρομπότ στον αμπελώνα…».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, διδάχθηκαν δεξιότητες και από τις πέντε ομάδες* και συγκεκριμένα οι δεξιότητες:
  • Επικοινωνίας (Ακρόαση & Παρατήρηση, Γλωσσική Επάρκεια),
  • Συνεργασίας (Συνεργατικότητα),
  • Κριτικής Σκέψης (Αναλυτική Σκέψη, Κατανόηση του Εαυτού, Κατανόηση Γλωσσικών Κωδίκων),
  • Δημιουργικότητας (Αυτεπάρκεια, Δεξιότητες Αυτόνομης Μάθησης),
  • Ψηφιακού Εγγραμματισμού (Επεξεργασία Δεδομένων, Ψηφιακή Επικοινωνία, Ψηφιακό Περιεχόμενο, Ψηφιακή Επίλυση Προβλημάτων).
* Σύμφωνα με την πρόταση του ΙΕΠ που βασίζεται σε εμπεριστατωμένα ερευνητικά δεδομένα αξιολογούνται οι εξής πέντε ομάδες δεξιοτήτων: Επικοινωνίας, Συνεργασίας, Κριτικής Σκέψης, Δημιουργικότητας και Ψηφιακού Εγγραμματισμού.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα Καλλιέργειας των Δεξιοτήτων φαίνεται στο βιβλιαράκι που ακολουθεί.



Το τελικό έργο του Γ' Κύκλου παρουσιάστηκε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, 8/5/2022) και ήταν μια από τις 4 συμμετοχές που προκρίθηκαν για τον Πανελλήνιο Τελικό της Ανοικτής Κατηγορίας Δημοτικού «Πρωτογενής Τομέας | Αγροτική Παραγωγή | Γ-ΣΤ Τάξεις» της Αθήνας (29/5/2022).


Ακολουθούν μερικά από τα παραδοτέα του Προγράμματος


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015