Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο Πανελλήνιος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου να δημιουργήσουν πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους ή/και παιχνίδια με τη βοήθεια του Scratch και του ScratchJr!

Κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»
Το 2021 η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μίας καλύτερης Ελλάδας. Σκοπός των εορτασμών και των επετείων οφείλουμε να είναι πέραν της εξύμνησης των κατορθωμάτων της φυλής μας, κυρίως η συντήρηση της ιστορικής μνήμης και η διάσωση της συλλογικής κληρονομιάς. Καλείστε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και με όπλο σας την τεχνολογία να δημιουργήσετε κατασκευές και βίντεο, αναδεικνύοντας ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ας τιμήσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης δείχνοντας το δρόμο της δημιουργίας έχοντας το βλέμμα στο μέλλον!
Η κατηγορία Scratch Advanced απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-6 ατόμων τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στον σχεδιασμό animation και στη δημιουργία εικονικών αυτοματισμών. Με σεβασμό στην ιστορία, οδηγό τη φαντασία τους και βοηθό τον Καραγκιόζη, οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης και να τις προγραμματίσουν με τηλεχειρισμό, ώστε να κινούνται ταυτόχρονα και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση!
Πηγή: https://wrohellas.gr/ελλάδα-2021/#1506942590805-04e53321-aa83
Δείτε ένα παράδειγμα εδώ: 

 

Scratch for Beginners (Animation) «Το καλοκαίρι που ονειρεύομαι»
Η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-4 ατόμων τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και στη σκηνοθεσία. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις καλοκαιρινές διακοπές, οι συμμετέχοντες μπορούν να σχεδιάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να τους βοηθήσουν να φέρουν εις πέρας απίθανες αποστολές! Ως μικροί επιστήμονες, οι μαθητές μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις απλές μηχανές και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις των ηρώων τους! Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού (ελάχιστο) έως 3 λεπτά (μέγιστο) το οποίο θα αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι Youtube του WRO Hellas έτσι ώστε να ψηφίσει το κοινό τα αγαπημένα του βίντεο.
Δείτε τα δυο βιντεάκια που ακολουθούν:

 

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015