Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Φυσιολατρικό Εργαστήριο με θέμα τη δημιουργία ενός "Stop-Motion Animation"

Συμμετείχαμε με τα ανιψάκια μου σε ένα Φυσιολατρικό Εργαστήριο με θέμα τη δημιουργία ενός "Stop-Motion Animation" που πραγματοποιήθηκε στο δάσος του Πευκιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Αριστοναύτες" του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Αντλώντας έμπνευση και υλικά από το φυσικό περιβάλλον, ερεθίσματα της εποχής και του τόπου μας και χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τις αισθήσεις, την κίνηση, την περιέργεια, το παιχνίδι, τη φαντασία αλλά και την τεχνολογία, εξερευνήσαμε, ανακαλύψαμε, μάθαμε, δημιουργήσαμε και μοιραστήκαμε μοναδικές εμπειρίες. 

Ανάμεσα σε πεύκα και έλατα, τα νερά της θάλασσας, τους ήχους, τα χρώματα και τις μυρωδιές, συνδεθήκαμε με τη μοναδικότητα της φύσης και συνεργαστήκαμε με μέλη της οικογένειάς μας, φίλους και αγνώστους και δημιουργήσαμε ένα ένα πρωτότυπο έργο. 

Μια καινοτόμα, διαθεματική, παιδαγωγική προσέγγιση που προέρχεται από τη συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΑΠΗ, αξιοποιεί το φυσικό κάλλος του τόπου μας, ως πλαίσιο αλλά και ως εκπαιδευτικό εργαλείο, συνδυάζει την παιγνιώδη και βιωματική μάθηση, ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και μας φέρνει πιο κοντά στη φύση αλλά και στους ανθρώπους.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015