Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Κεντρική Μονάδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

Μέσα στην Κεντρική Μονάδα (βλέπε διπλανή εικόνα) του ηλεκτρονικού υπολογιστή βρίσκονται διάφορα εξαρτήματα, με πιο σημαντικά την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (Κ.Μ.Ε., C.P.U.), την Κύρια Μνήμη του υπολογιστή (ή μνήμη RAM) και τον Σκληρό Δίσκο:
  • Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (ή επεξεργαστής) ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και επεξεργάζεται τα δεδομένα που αποθηκεύονται στη μνήμη RAM.
  • Στη μνήμη RAM του υπολογιστή αποθηκεύονται προσωρινά προγράμματα και δεδομένα, προκειμένου είτε να εκτελεστούν είτε να υποστούν επεξεργασία.
  • Ο Σκληρός Δίσκος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των δεδομένων, κυρίως των προγραμμάτων και των αρχείων που είναι απαραίτητο να διατηρηθούν, σε αντίθεση με τη μνήμη RAM όπου τα δεδομένα διαγράφονται με τη διακοπή τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος. ​
Δείτε επίσης τα ακόλουθα δυο βίντεο για να μάθετε τα πάντα για το μυαλό του υπολογιστή!



Στο τέλος συμπληρώστε το Φύλλο Εργασίας.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015