Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ξυλόκαστρο: Πράσινη Πόλη

Το προτεινόμενο έργο "Ξυλόκαστρο: Πράσινη Πόλη"αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στη χρήση του προγραμματισμού και της ρομποτικής για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στην πόλη μας, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Μέσω της συνδυασμένης χρήσης του κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego WeDo 2.0 και της πλακέτας micro:bit, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα δημιουργήσουν ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος για τα φυτά της κεντρικής πλατείας της πόλης μας.

Το σύστημα θα λειτουργεί με τη βοήθεια κατάλληλου αισθητήρα, ο οποίος θα ελέγχει το επίπεδο της υγρασίας του εδάφους. Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, το σύστημα θα ενεργοποιείται και θα παρέχει αυτόματα νερό στα φυτά, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του πράσινου τοπίου στην πλατεία μας, καθώς και στην ενίσχυση της κλιματικής ισορροπίας.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν και δυο ρομποτικοί έξυπνοι κάδοι ανακύκλωσης.

Μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα καλλιεργήσουν δεξιότητες στον προγραμματισμό και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, θα κατανοήσουν την αξία της τεχνολογίας στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων και την επίδρασή της στο περιβάλλον μας.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015