Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

SaferInternet.gr: Ποιητική ανθολογία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους

Το Saferinternet.gr στο πλαίσιο της δράσης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού ετοίμασε μια ποιητική συλλογή από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο.

Οι μαθητές προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα οκτάστιχα ποιήματα παίρνοντας ενεργό θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους απαράδεκτης (διαδικτυακής) συμπεριφοράς, συμβαδίζοντας με τη φετινή θεματική και το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016 «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».

Από τα 278 πρωτότυπα ποιήματα που στάλθηκαν τα 181 πληρούσαν το σύνολο των ζητούμενων προδιαγραφών και συμπεριλήφθηκαν σε ειδική ανθολογία με τίτλο «Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο» που είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή διεύθυνση:
 

Παρακάτω σας παραθέτουμε το ποίημα του Τμήματος ΣΤ2 του σχολείου μας που περιλαμβάνεται στην ποιητική συλλογή (σελ. 18).


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015