Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Ανακοινώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχει μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο 2019. 
Για το Δημοτικό Σχολείο τα θέματα είναι:
  • Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά. Η Ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού φέτος προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν τα ελληνικά «έξυπνα νησιά», κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».
  • Ποδόσφαιρο 2x2: Στο παιχνίδι «Ποδόσφαιρο 2×2» για μαθητές Δημοτικού, 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ, κυνηγούν μία μπάλα επάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου).
  • Εποικισμός του Άρη (παράλληλη κατηγορία): 40 καινούριες ομάδες από όλη την Ελλάδα προσκαλούνται να διαγωνιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας STORIES OF TOMORROW (STORIES), εξελίσσοντας το περσινό τους project στην κατηγορία «Εποικισμός του Άρη» και λαμβάνοντας από ένα πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 ως χορηγία στα σχολεία τους.
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ: https://mailchi.mp/wrohellas.gr/gdpr-141911?e=8a4ef0a3e4

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015