Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

eTwinning: Μαθαίνοντας για την Τσεχία

Στο πλαίσιο του eTwinning έργου "English is a Piece of Cake" μας ανατέθηκε μέσα από το Keamk (https://www.keamk.com/a1399gdk8u5ybgny) η Τσεχία ή Τσεχική Δημοκρατία.

Αρχικά, χρησιμοποιήσαμε το Google Earth Web (https://earth.google.com/web/) για να βρούμε την Τσεχία στον χάρτη. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε την πρωτεύουσα της χώρας, την Πράγα.

Αναζητήσαμε στη Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Republic) και διαβάσαμε διάφορες πληροφορίες για τη Τσεχία.

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε online τη σημαία από το web site ColoringCrew (https://flags.coloringcrew.com/europe/czech-republic.html).

"Κατεβάσαμε" και ζωγραφίσαμε σχετικές εικόνες από το SuperColoring (http://www.supercoloring.com/coloring-pages/countries-cultures/czech-republic) και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τον σαρωτή για να τις κάνουμε ηλεκτρονικές.

Αναζητήσαμε στο Διαδίκτυο και βρήκαμε τις παραδοσιακές φορεσιές της χώρας. Στη συνέχεια, ζωγραφίσαμε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με τα παραδοσιακά ρούχα ή με τα χρώματα της σημαίας (μπλε, κόκκινο, λευκό) ή με τη φαντασία μας!

Όλες οι εργασίες μας παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί δημιουργημένο στο Kizoa:
https://www.kizoa.pl/

Η μουσική υπόκρουση του βίντεο είναι παραδοσιακή της Τσεχίας από το YouTube:
https://youtu.be/Q1u0CMe1gQ8



Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015