Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γ-Δ Τάξεις: Δημιουργία κάρτας για τη γιορτή της μητέρας με το online Εκπαιδευτικό Λογισμικό "Γλώσσα Γ-Δ Δημοτικού"

Χρησιμοποιήστε το online Εκπαιδευτικό Λογισμικό "Γλώσσα Γ-Δ Δημοτικού" και δημιουργήστε μια κάρτα για τη γιορτή της μητέρας που είναι την Κυριακή 10 Μαΐου 2020.

Τα βήματα είναι τα εξής:
  • Ανοίξτε το εκπαιδευτικό λογισμικό "Γλώσσα Γ-Δ Δημοτικού" από τη διεύθυνση:
  • http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-c-d/
  • Γράψτε το όνομά σας.
  • Πατήστε "Το Εργαστήρι μου".
  • Πατήστε "Κάρτα".
  • Δημιουργήστε την κάρτα σας επιλέγοντας το περίγραμμα, το χρώμα φόντου, την εικόνα και γράφοντας το μήνυμά σας. Για το κείμενο μπορείτε να επιλέξετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα, αν θα είναι έντονη ή πλαγιαστή.
  • Για την αποθήκευση της κάρτας μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους εξής τρόπους:
    (1) Αποθηκεύστε την κάρτα πατώντας PrtSc μαζί με το πλήκτρο των Windows. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα αρχείο εικόνας. Σημειώνεται ότι στο Εργαστήριο Πληροφορικής όπου έχουμε εγκατεστημένο το Dropbox, αυτό είναι ρυθμισμένο απλώς πατώντας το PrtSc να αποθηκεύεται η εικόνα. Στο σπίτι όμως θα πρέπει να το κάνετε με τον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων.
    (2) Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε απλώς PrtSc, να γίνει αντιγραφή της εικόνας στη μνήμη και στη συνέχεια να την επικολλήσετε είτε στη Ζωγραφική ή στον Κειμενογράφο και να αποθηκεύσετε το αρχείο σας.
    (3) Τέλος, μια άλλη επιλογή είναι και το Εργαλείο Αποκομμάτων των Windows με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα και να την αποθηκεύσετε σε αρχείο εικόνας.
  • Όποιος μπορεί ας κόψει τα περιττά κομμάτια της εικόνας, ώστε να φαίνεται μόνο η κάρτα. Αυτό γίνεται με τα αντίστοιχα εργαλεία Περικοπής. Αν δεν μπορείτε, δεν πειράζει.
  • Στείλτε μου το αρχείο σας με μήνυμα ή email ή ανεβάστε στον τοίχο της τάξης μας στο Padlet.
Αναλυτικά τα βήματα της δημιουργίας της κάρτας τα έδειξα στην Τηλεδιάσκεψη Webex που κάναμε την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 15.00 μ.μ. Ακολουθεί η κάρτα που φτιάξαμε συνεργατικά στη διάρκεια της σύνδεσής μας.

Περιμένω και τις δικές σας κάρτες!

Καλή επιτυχία!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015