Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Κατηγορία Regular I: «Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια»

Σκοπός της δοκιμασίας είναι οι συμμετέχοντες να περιπλανηθούν στις χώρες των Βαλκανίων και να γνωρίσουν όλα τα στοιχεία που ενώνουν τους λαούς, την κοινή ιστορία, τη γλώσσα, την τέχνη, τη μουσική, τα κοινά ήθη και έθιμα, κλπ. 
Το ταξίδι ξεκινά από την Αθήνα, και περιλαμβάνει ενδεικτικές στάσεις σε τέσσερις βαλκανικές πρωτεύουσες, τη Σόφια στη Βουλγαρία, το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, το Βελιγράδι στη Σερβία και τα Τίρανα στην Αλβανία. 
Η δοκιμασία αφορά στη δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα σε πέντε Βαλκανικές χώρες και τη μεταφορά-ανταλλαγή των κύριων στοιχείων πολιτισμού, που καθιστούν την περιοχή μια από τις σημαντικότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού. Η μετακίνηση γίνεται με τη βοήθεια των χερσαίων διαδρομών και το ρομπότ-μεταφορέας ξεκινώντας από την Ελλάδα περιπλανιέται στην ανεξάντλητη ιστορία των Βαλκανίων, εκτελώντας δοκιμασίες σε κάθε χώρα που επισκέπτεται. 
Η μορφή της πίστας παραπέμπει στη διαρκή και διαχρονική επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες.
Δείτε την Κατηγορία Regular I "Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια" στο βίντεο που ακολουθεί. 

 

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015