Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Δημιουργία κολάζ με φωτογραφίες για τον Πόλεμο '40

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κολάζ φωτογραφιών για να τις παρουσιάσουμε π.χ. σε μια εργασία μας, υπάρχουν πολλά εργαλεία στο Web τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. 

Για τη σημερινή εργασία θα επιλέξουμε την εφαρμογή Photocollage που είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο:


Η διαδικασία δημιουργίας του κολάζ είναι απλή. Επισκέπτεστε την εφαρμογή και εφόσον έχετε διαθέσιμες τις φωτογραφίες σας σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σας, στη συνέχεια τις "ανεβάζετε" στο Photocollage είτε από την επιλογή browse ή κάνοντας Drag & Drop (σύρε & άφησε) ή από την επιλογή Add Images του μενού.  


Στη συνέχεια, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πρότυπα (Template) ή το μαγικό ραβδάκι (AutoCollage) για να δημιουργηθεί το κολάζ σας. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε μέγεθος και προσανατολισμό στις φωτογραφίες σας, να επιλέξετε το φόντο και να προσθέσετε αυτοκόλλητα (Stickers) ή φατσούλες (emojis). 

Στο τέλος, αποθηκεύστε το κολάζ σας στον υπολογιστή σας από την επιλογή Save As Image.

Το θέμα της εργασίας είναι "Πόλεμος του '40". Δείτε ένα παράδειγμα.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015