Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

RemoveBg: Αφαίρεση φόντου από εικόνα

Συχνά χρειαζόμαστε μια εικόνα χωρίς το φόντο της. Για παράδειγμα, έστω ότι θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο από το avatar μας ώστε να "ανεβάσουμε" την εικόνα μας στη σελίδα μας στο Jamboard και να μην καλύπτει το ήδη υπάρχον φόντο.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε την online εφαρμογή Remove.bg στον σύνδεσμο εδώ:



Από την επιλογή Upload Image "ανεβάζουμε" την εικόνα μας. Αυτόματα η εφαρμογή προτείνει τον τρόπο αφαίρεσης του φόντου. Αν χρειάζεται, κάνουμε τις διορθώσεις που απαιτούνται με τα εργαλεία που παρέχει η εφαρμογή, στο μενού που βρίσκεται δεξιά.

Αποθηκεύουμε την εικόνα μας σε μορφή .png (διατηρεί τη διαφάνεια) επιλέγοντας το Download.

Η εικόνα "κατεβαίνει" στον Φάκελο Λήψεις. Την επιλέγουμε και με αντιγραφή και επικόλληση την αποθηκεύουμε στο στικάκι μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να την "ανεβάσουμε" στη σελίδα μας στο Jamboard. 

Στη συνέχεια φαίνεται ένα avatar με φόντο και χωρίς.  


Τέλος, ακολουθεί το "ανέβασμα" των δυο εικόνων στη σελίδα στο Jamboard. Δείτε πόσο καλύτερα φαίνεται η σελίδα μας, αν χρησιμοποιήσουμε το avatar με τη διαφάνεια, έχοντας αφαιρέσει δηλαδή το φόντο.


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015