Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα eTwinning

Το Β2 Τμήμα του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί Ανδρομάχη Καφαντάρη, Αναστασία Δαγρέ και Πηνελόπη Μαρκέλλου συμμετέχουν στο Πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο «Εφημερίδες».

Σκοπός του έργου είναι τα παιδιά να λάβουν μέρος σε όλα τα στάδια της δημιουργίας μιας εφημερίδας. Να γίνουν δηλαδή μικροί δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, συντάκτες και τέλος εκδότες μιας σχολικής εφημερίδας στα πλαίσια που η ηλικία τους φυσικά το επιτρέπει.

Μέσα από την προσπάθειά τους θα ερευνήσουν και θα παρουσιάσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, θα συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, θα επικοινωνήσουν με μαθητές από άλλα σχολεία σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και θα δημιουργήσουν τις δικές τους έντυπες ή/και ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού Κορινθίας, το Ιδιωτικό Σχολείο Εκπαιδευτήρια Γιαννημαρά» στην Αθήνα, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, το Δημοτικό Σχολείο Νησίου Ημαθίας, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και το 3οΔημοτικό Σχολείο Πύργου Ηλείας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: https://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm?f=2&l=en&n=118965

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015