Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ολοήμερη σχολική εκδρομή

Την Τρίτη 1 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήσαμε την ολοήμερη εκδρομή της σχολικής χρονιάς. Ξεκινήσαμε με πολύ κέφι νωρίς το πρωί από το Ζευγολατιό μαθητές και εκπαιδευτικοί και μετά από μία σύντομη στάση λίγο πριν την Τρίπολη για να κολατσίσουμε φτάσαμε στη Σπάρτη και 5-6 χλμ. μετά στον Μυστρά. Η Βυζαντική αυτή πολιτεία της Πελοποννήσου μας εντυπωσίασε όλους.

Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους της, πήγαμε στον Άγιο Δημήτριο, τη Μητρόπολη, που κτίσθηκε το 1310. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους μαθητές για τα υπέροχα γλυπτά στο τέμπλο και τις τοιχογραφίες της εκκλησίας, ενώ τους ξενάγησαν και στο Μουσείο. Φύγαμε από τον Μυστρά με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η επόμενη στάση μας ήταν το μεσημέρι για φαγητό στο Κεφαλάρι. Στη συνέχεια, γυρίσαμε στην Τρίπολη στην πλατεία Άρεως για παγωτό και παιχνίδι. Το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. 

Μάθαμε, διασκεδάσαμε και περάσαμε αξέχαστα στην εκδρομή!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015