Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού συμμετέχει στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019. Για πρώτη φορά το «Let’s do it Greece», η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το «Νοιάζομαι και Δρω», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι γινόμαστε μια μεγάλη #οικογένεια εθελοντών, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη σε δράσεις που εντάσσονται σε τέσσερις κύριους άξονες:
  • Περιβάλλον,
  • Συνάνθρωπος,
  • Κοινότητα,
  • Φιλοζωία.
Το σχολείο μας επέλεξε τον άξονα Φιλοζωία και έχουμε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου μας, των γονέων και των κηδεμόνων τους, των εκπαιδευτικών αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας της περιοχής μας σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα των αδέσποτων ζώων.
Στο πλαίσιο αυτό θα παραγάγουμε ψηφιακό πολυμεσικό περιεχόμενο για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής έκδοσης. Το ηλεκτρονικό μας τεύχος με τίτλο «Τα αδέσποτα» θα το επεξεργαστούμε και θα το προβάλλουμε μέσω της υπηρεσίας School Press του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://schoolpress.sch.gr/1dimzevgolatio/). Δείτε επίσης και την ακόλουθη αφίσα που έχουμε φτιάξει για τη δράση μας.

Στον πανελλαδικό χάρτη έχει δηλωθεί ήδη η δράση μας (https://www.volunteer4schools.gr).


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.letsdoitgreece.org καθώς και στο mini site www.volunteer4schools.gr.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015