Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Διαγωνισμός "Υπολογιστικής Σκέψης - Bebras" με σήμα τον κάστορα!

Στο διάστημα από 25/2/2019 έως 8/3/2019 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Bebras (Μπέμπρας) με σήμα τον Κάστορα. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της Πληροφορικής (ή της Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών όλων των ηλικιών αλλά και των εκπαιδευτικών.
Στη χώρα μας διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά πιλοτικά και χαιρόμαστε που συμμετείχαμε σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση. Συγκεκριμένα από το σχολείο μας συμμετείχαν όλα τα Τμήματα της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, συνολικά 133 μαθητές και μαθήτριες.
H συμμετοχή είχε διάρκεια 45 λεπτά και περιελάμβανε την απάντηση 15 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούσαν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα ήταν διασκεδαστικά και ελκυστικά και βασίζονταν σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Ήταν δε διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτούν προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία. Παρόλα αυτά είχε προηγηθεί προπόνηση όλων των παιδιών σε θέματα από παλαιότερους διαγωνισμούς στο πλαίσιο του μαθήματος "Πληροφορικής".

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://bebras.gr/














Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015