Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

EU Code Week 2019: "Coding Games & Challenges"

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού συμμετέχει και φέτος στην "EU Code Week 2019 - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019" διοργανώνοντας την εκδήλωση "Coding Games & Challenges" στο διάστημα από 7 έως 20 Οκτωβρίου 2019.

Μέσα από αυτή τη δράση αποσκοπούμε:
  • τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις Βασικές Αρχές Προγραμματισμού (Basic Principles of Programming), 
  • να καλλιεργήσουν την Υπολογιστική Σκέψη (Computational Thinking), 
  • να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, 
  • να μελετήσουν προβλήματα, να προτείνουν λύσεις, να δημιουργήσουν απλά προγράμματα, 
  • να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν.
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στις λεγόμενες "δεξιότητες του 21ου αιώνα" που είναι σημαντικές για τα σημερινά παιδιά και τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιασθεί και θα υλοποιηθούν δραστηριότητες στον υπολογιστή (plugged activities) αλλά και χωρίς τη χρήση του με κατάλληλα σχεδιασμένα Φύλλα Εργασίας (unplugged activities) καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια (όπως το CodyColor, το CodyRoby, κ.ά.), περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού (π.χ. Scratch, Run Marco, Hour of Code, Lightbot, κλπ.), επαυξημένη πραγματικότητα και ρομποτική για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του σχολείου μας, από την Α' Τάξη έως τη ΣΤ' Τάξη.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, στην ώρα του μαθήματος των ΤΠΕ με βιωματικό, παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

URL Εκδήλωσης: https://codeweek.eu/view/236699/coding-games-challenges
Κωδικός Code Week 4 All: cw19-DCd1v

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015