Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

EU Code Week 2019: "Let's Code, Play & Fun"

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου συμμετέχει στην "EU Code Week 2019 - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019" διοργανώνοντας την εκδήλωση "Let's Code, Play & Fun" στο διάστημα από 7 έως 20 Οκτωβρίου 2019.

Στόχος είναι όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές του σχολείου, από την Α' Τάξη έως τη ΣΤ' Τάξη, να εξοικειωθούν με τις Βασικές Αρχές Προγραμματισμού (Basic Principles of Programming) και την Υπολογιστική Σκέψη (Computational Thinking).

Για τον σκοπό αυτό, μέσα από δραστηριότητες στον υπολογιστή (plugged activities) αλλά και χωρίς τη χρήση του, με κατάλληλα σχεδιασμένα Φύλλα Εργασίας (unplugged activities) καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια (όπως το CodyColor, το CodyRoby, κ.ά.), περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού (π.χ. Scratch, Run Marco, Hour of Code, Lightbot, κλπ.), επαυξημένη πραγματικότητα και ρομποτική, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να μελετήσουν προβλήματα, να προτείνουν λύσεις, να δημιουργήσουν απλά προγράμματα, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, στην ώρα του μαθήματος των ΤΠΕ με βιωματικό, παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

URL εκδήλωσης: https://codeweek.eu/view/237191/lets-code-play-fun

Kωδικός Code Week 4 All: cw19-qLwaY

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015