Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Απλά καθημερινά αντικείμενα λένε την ιστορία τους

Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι... καθημερινά αντικείμενα τα οποία μπορούμε να δούμε με νέο, δημιουργικό μάτι. Δες λοιπόν, άκου, σκέψου, φαντάσου και δημιούργησε παίρνοντας έμπνευση από τα βιντεάκια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέτρα

Η πέτρα μοιάζει με τη γη. Μπορεί η πέτρα να μην είναι ζωντανή, έχει όμως πολλές ιστορίες να μας πει. Οι ιστορίες της είναι φυλαγμένες καλά ανάμεσα στις πέτρινες στρώσεις της και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Μολύβι

Δύσκολα συγκρατείς ένα μολύβι να μη γράψει. Γράφει στο χαρτί, γράφει και στην πέτρα. Η καλύτερή του φίλη είναι η μνήμη αφού μαζί μεταφέρουν τις ιστορίες των ανθρώπων μέσα στον χρόνο.

Ψαλίδι

Το ψαλίδι ποτέ δε θα μπορέσει να τα καταφέρει μόνο του. Δεν μπορεί να κόψει τον αέρα! Χρειάζεται το χαρτί, το ύφασμα, το νήμα και τότε μπορεί να φτιάξει τα πιο όμορφα έργα τέχνης.

Χαρτί

Το χαρτί κρύβει μέσα του το ξύλο. Γι’ αυτό αν μυρίσεις προσεκτικά ένα χαρτί με τα μάτια κλειστά, θα σου έρθει στο μυαλό η εικόνα ενός δάσους. Ευτυχώς υπάρχει και η ανακύκλωση και πλέον το χαρτί μπορεί να είναι φτιαγμένο από άλλο χαρτί, παλιό και χρησιμοποιημένο, εξίσου όμως χρήσιμο.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015