Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Β2: Δραστηριότητα "Πρωινή ρουτίνα - Μαθαίνοντας την έννοια της ακολουθίας"

Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για την κατανόηση σημαντικών εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, ακόμα και χωρίς τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή (Unplugged). Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες μέσα από προκλήσεις που καλούνται να επιλύσουν, εξοικειώνονται με τις έννοιες αυτές και στη συνέχεια καλούνται να τις χρησιμοποιήσουν στην πράξη και να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα.

Η ακολουθία αποτελεί μια πολύ βασική έννοια προγραμματισμού, την οποία τη συναντάμε στην καθημερινότητά μας π.χ. στην εκτέλεση μιας μαγειρικής συνταγής, στην επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος, κλπ. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν την καθημερινή πρωινή τους ρουτίνα, από τη στιγμή που ξυπνάνε έως τη στιγμή που φτάνουν στο σχολείο και στη συνέχεια να βάλουν τα βήματα αυτά σε μια λογική σειρά.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β2 Τμήματος, συζητήσαμε για την πρωινή μας ρουτίνα, επεξεργαστήκαμε το Φύλλο Εργασίας, κόψαμε τις ενέργειες που κάνουμε καθημερινά, τις τοποθετήσαμε στη σειρά, τις κολλήσαμε στα κατάλληλα κουτάκια και σας παρουσιάζουμε τη δουλειά μας.

Φύλλο Εργασίας: Η πρωινή μου ρουτίνα from Penelope Markellou



Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015