Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Πρόγραμμα ΚΠΕ Σικυωνίων "Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής"

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για το θέμα της "Διατροφής" συμμετείχαμε στο δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Οικολογικό Αποτύπωμα της Διατροφής» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Σικυωνίων.


Η υπεύθυνη του ΚΠΕ Σικυωνίων, κυρία Γεωργία Ματσούκα, παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες βασικές έννοιες του θέματος όπως:
  • τι είναι το οικολογικό αποτύπωμα; 
  • ποια προϊόντα έχουν μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα και γιατί; 
  • πως συνδέεται η διατροφή μας με την προστασία του περιβάλλοντος;
  • η εποχικότητα των τοπικών φρούτων και των λαχανικών και η σημασία τους για την υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον, κλπ.
Μέσα από συζήτηση, έγινε ανίχνευση των διατροφικών συνηθειών των μαθητών/μαθητριών και ανταλλάχθηκαν απόψεις, ιδέες και εμπειρίες για το πως μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον!

Ευχαριστούμε πολύ το ΚΠΕ Σικυωνίων και την κυρία Γεωργία Ματσούκα για όσα μάθαμε μέσα από αυτό το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο Πρόγραμμα. 


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015