Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Παρθενώνας: Διαδραστικά παιχνίδια

Βρείτε δύο ψηφιακά παιχνίδια, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου της Ακρόπολης και του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) με το ΕΚΤ στη διεύθυνση:


Μέσα από αυτά θα ανακαλύψετε με δημιουργικό τρόπο τη ζωφόρο του Παρθενώνα. 

Με το παιχνίδι «Τα χρώματα της ζωφόρου» θα γίνεται αρχαίοι ζωγράφοι. Διαλέξτε χρώματα από την παλέτα στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε ανάμεσα σε τρείς λίθους (με τις παραστάσεις: Βόδια και οδηγοί, Υδριαφόροι, Θεοί) την περιοχή που θέλετε να χρωματίσετε. Η ζωφόρος ζωντανεύει με τα χρώματα σας, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνετε πληροφορίες για τον λίθο που χρωματίζετε.

Το παιχνίδι «θεός, άνθρωπος, ζώο» θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε την ποικιλία των μορφών που απεικονίζονται στη ζωφόρο, παρατηρώντας τον τρόπο που οι καλλιτέχνες ζωντανεύουν τις μορφές και τους δίνουν κίνηση, μέσα από τις ψηφιακές κάρτες μνήμης.


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015