Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Α' Κύκλος "Οδηγός Επιβίωσης για Αγόρια & Κορίτσια στην Εφηβεία"

Στον Α' Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης θα ασχοληθούμε με τη Θεματική "Ζω Καλύτερα - Ευ Ζην" και συγκεκριμένα την Υποθεματική "Γνωρίζω το Σώμα μου - Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση".

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο "Οδηγός Επιβίωσης για Αγόρια & Κορίτσια στην Εφηβεία" και βασικό σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών πάνω σε θέματα, ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με την εφηβεία.

Οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ Τάξης, μπαίνουν ολοταχώς στην εφηβεία και επειδή δεν είναι εύκολο να μεγαλώνει κανείς, θα πρέπει να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους να διαχειριστούν όσα τους προβληματίζουν και τους ανησυχούν όπως το σώμα τους και τις αλλαγές που βιώνουν, την οικογένεια, την επαφή με τους συνομηλίκους τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον σχολικό εκφοβισμό, κλπ. 

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα είναι σε θέση:
  • να εξηγούν τι σημαίνει "εφηβεία".
  • να ονομάζουν τα βασικά μέρη του σώματός τους.
  • να συζητούν θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την εφηβεία. 
  • να συνεργάζονται μεταξύ τους στην εκπόνηση των δραστηριοτήτων. 
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 8 μονόωρα Εργαστήρια. 

Στο τέλος του Προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους σε ένα eBook στο εργαλείο BookCreator.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015