Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Ημερίδα "Διδάσκοντας το 1821"

Παρακολούθηση της ενδιαφέρουσας Εκπαιδευτικής Διαδικτυακής Ημερίδας "Διδάσκοντας το 1821" που συνδιοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) μαζί με το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας, Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, κ. Θάνο Γιαννακό και Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης και Συμβούλους Εκπαίδευσης. 



Στόχος της Ημερίδας ήταν να αναδειχθούν νέοι τρόποι προσέγγισης για τη διδασκαλία της Εθνικής Επετείου μέσα από την τέχνη, τη λογοτεχνία, τις ψηφιακές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:
  • Εκπαιδευτικά σενάρια για το 1821: προσέγγιση μέσα από τις τέχνες, Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
  • Λογοτεχνία και ιστορικοί περίπατοι: ένας διαφορετικός τρόπος για να προσεγγίσουμε την Επανάσταση του ’21 στο σχολείο, Κώστας Στοφόρος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας.
  • Ψηφιακά εργαλεία στην προσέγγιση του 1821, Νίκη Κάντζου, Νηπιαγωγός – Συγγραφέας.
Τα εκπαιδευτικά σενάρια που παρουσιάστηκαν είναι διαθέσιμα εδώ:

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015