Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Teachable Machine της Google

Το "Teachable Machine" της Google, είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την εξοικείωση με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση.

Το εργαλείο λειτουργεί με βάση την αναγνώριση προτύπων σε εικόνες, ήχους και κίνηση. Ο χρήστης μπορεί να κάνει χρήση της κάμερας του υπολογιστή του ή να μεταφορτώσει δικές του εικόνες, να κάνει ηχογραφήσεις ήχων ή να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο του υπολογιστή του για να εκπαιδεύσει το μοντέλο του.

Ουσιαστικά, ο χρήστης δείχνει στο Teachable Machine ποια είναι τα διαφορετικά πρότυπα που θέλει να αναγνωρίσει (για παράδειγμα, διάφορες κινήσεις, πρόσωπα, ήχους κλπ.) και αναθέτει κατηγορίες σε αυτά. Έπειτα, μετά την εκπαίδευση του μοντέλου, το Teachable Machine μπορεί να αναγνωρίσει αυτά τα πρότυπα όταν τα βλέπει, τα ακούει ή τα αισθάνεται.

Το παραγόμενο μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια π.χ. στο Scratch και να δημιουργηθούν ενδιαφέροντα προγράμματα, παιχνίδια, κλπ. ΄

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://teachablemachine.withgoogle.com/

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015