Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόταση βιβλίου: "Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;"

Τα παιδιά σήμερα εξοικειώνονται από μικρή ηλικία με την τεχνολογία. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptop, tablet, smart phones υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε σπίτι. Το πρόβλημα όμως δεν έχει να κάνει με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά με την κατάχρησή της.

Το βιβλίο των Εκδόσεων Μίνωας "Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;" της Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός μιλάει για την εξάρτηση των παιδιών από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να παραμελούν σημαντικούς τομείς της ζωής τους. 

Αξίζει να το διαβάσουμε και να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να το παρακάνουν με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τίτλος:  "Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;" 
Συγγραφέας: Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός
Εκδόσεις: Μίνωας
Έτος Έκδοσης: 2014

Περιγραφή (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):
Ο Τάσος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι δεν είναι καλό να το παρακάνουμε με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια• του έχει γίνει έμμονη ιδέα να περάσει στην επόμενη πίστα και να νικήσει στο παιχνίδι του, ώστε δεν ξεκολλά από την οθόνη του υπολογιστή. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όχι μόνο έκλεψαν τον χρόνο και την ενέργειά του, αλλά άλλαξαν όλη του τη ζωή. Θα ξεχάσει, άραγε, ο Τάσος ό,τι είναι σημαντικό για εκείνον – την οικογένειά του, το σχολείο, τους φίλους του; Ή θα βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από αυτή την εξάρτηση;

Τα βιβλία της σειράς «Μιλάμε στα παιδιά για…» μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, να αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και να αποκτούν πρότυπα προς μίμηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει Οδηγό για Γονείς σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015