Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόταση βιβλίου: "Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα!"

Το Διαδίκτυο (Internet) κατέχει πλέον σημαντική θέση στη ζωή μας. Ενημέρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματά του. Είναι σημαντικό οι μικροί μαθητές να μάθουν από νωρίς να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Το να αποτρέψουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Το καλύτερο είναι να τα ενημερώσουμε για τους κινδύνους που κρύβει και να τους μάθουμε πως να προστατεύονται από αυτούς.

Το βιβλίο των Εκδόσεων Μίνωας "Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα!" της Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός είναι ένα καλό έναυσμα σ' αυτή την προσπάθεια γονιών και εκπαιδευτικών. 

Αξίζει να το διαβάσουμε και να προβληματιστούμε!

Τίτλος: "Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα!" 
Συγγραφέας: Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός
Εκδόσεις: Μίνωας
Έτος Έκδοσης: 2014
Πηγή: http://www.minoas.gr/book-3826.minoas

Περιγραφή (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου):
Το Διαδίκτυο είναι καταπληκτικό! Μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε πληροφορίες για οτιδήποτε θέλουμε και να μιλήσουμε με ανθρώπους ακόμα και από την άλλη άκρη της γης. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε επίτευγμα της τεχνολογίας, η χρήση του Διαδικτύου συνοδεύεται από κανόνες, τους οποίους όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε – ιδίως τα παιδιά. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας θεωρεί τους κανόνες χάσιμο χρόνου και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί είναι κακό να μιλά με έναν άγνωστο στο 'Ιντερνετ. Μια μέρα όμως, την ώρα που παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο, ακούει έναν άγνωστο άντρα να τη φωνάζει από τις κερκίδες. Αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τότε συνειδητοποιεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για έναν και μόνο λόγο, για να είμαστε ασφαλείς!

Τα βιβλία της σειράς «Μιλάμε στα παιδιά για…» μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, να αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και να αποκτούν πρότυπα προς μίμηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει Οδηγό για Γονείς σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται.

penny markellou

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015