Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Β Τάξη: "Ο ιός που κολλήσαμε είχε βούλες"

Στο πλαίσιο των σημερινών δράσεων για την "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" με τη Β' Τάξη διαβάσαμε την ιστορία "Ο ιός που κολλήσαμε είχε βούλες" από το βιβλίο των Βερόνικα Σαμαρά και Γεωργίου Κορμά "Η Φάρμα του Διαδικτύου".

Η ιστορία μιλάει για τον ρατσισμό στο Διαδίκτυο καθώς και την αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας με έναν εύληπτο και ευχάριστο τρόπο.

Οι άσπρες χήνες και οι άσπρες χήνες με τις μαύρες βούλες, ο Νικόλας και η Νίκη αλλά και τα άλλα ζώα της φάρμας αφύπνισαν τη σκέψη των μικρών μαθητών και τους βοήθησαν να οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα θέματα στις διαδικτυακές τους αναζητήσεις τώρα αλλά και στο μέλλον.

Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τη συζήτηση που ακολούθησε αλλά και τις ερωτήσεις της ενότητας "Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορία μας".


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015