Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ιστορική Γραμμή

Σήμερα στο μάθημα θα φτιάξουμε χρονογραμμές με ιστορικά γεγονότα.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε την ιστοσελίδα: 

http://4betterschool.org/edu/history/timeline/

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι πολύ απλά:
  1. Νέα κουκκίδα: δημιουργεί μια κόκκινη κουκκίδα την οποία μπορούμε να τη σύρουμε και να την τοποθετήσουμε σε όποιο σημείο της ιστορικής μας γραμμής θέλουμε. 
  2. Νέο γεγονός: δημιουργεί ένα νέο γεγονός. Για να γίνει αυτό πρέπει να γράψουμε στο πλαίσιο "Γράψε νέο γεγονός" το γεγονός που θέλουμε και στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί "Νέο γεγονός" για να δημιουργηθεί. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε όποιο σημείο θέλουμε.
  3. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργούμε ημερομηνίες ή ότι άλλο θέλουμε να εμφανίζεται πάνω στη χρονογραμμή μας. 
  4. Για να προσθέσουμε εικόνες, επιλέγουμε τα αντίστοιχα κουμπιά που βρίσκονται δεξιά π.χ. Αρχεία Ελλάδα, Ελληνική Επανάσταση, κλπ. ανάλογα με την ιστορική εποχή που θέλουμε. 
  5. Με τη γόμα μπορούμε να σβήσουμε κάτι που δεν θέλουμε στη χρονογραμμή μας. Αρκεί να σύρουμε τη γόμα πάνω από το αντικείμενο και αυτό διαγράφεται.
  6. Όταν τελειώσουμε, πατάμε "Τέλειωσα" και στη συνέχεια το κουμπί "Αποθήκευση" και αποθηκεύεται η χρονογραμμή μας σε μορφή αρχείου εικόνας στον υπολογιστή μας. Την εικόνα θα τη βρείτε στον φάκελο Λήψεις (ή Στοιχεία Λήψεις). 
  7. Στο τέλος μετονομάστε το αρχείο σας και μεταφέρετε το στον φάκελό σας στο Dropbox.
Δείτε τη δικιά μου ιστορική γραμμή!





Οπότε πάρτε μαζί σας το βιβλίο της ιστορίας και ξεκινήστε! Καλή επιτυχία!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015