Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Google Earth: Περιήγηση στον κόσμο και όχι μόνο!

Με το Google Earth μπορούμε να μεταβούμε σε οποιοδήποτε μέρος της γης και να δούμε δορυφορικές εικόνες, χάρτες, τη μορφολογία του εδάφους, 3D (τρισδιάστατα) κτίρια, βουνά, φαράγγια και ωκεανούς. Και όχι μόνο, μπορούμε να ταξιδέψουμε στα αστέρια και μακρινούς γαλαξίες στο διάστημα!

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε από τη διεύθυνση:


Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αποδοχή και λήψη αρχείων. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου, πατήστε Εκτέλεση για να γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής. 

Στο πεδίο της αναζήτησης πληκτρολογήστε Europe και παρατηρήστε την Ευρώπη!

Πειραματιστείτε με τα εικονίδια στο πάνω δεξί μέρος ώστε να έχετε την κατάλληλη οπτική και μεγέθυνση.

Κάνοντας διπλό κλικ σε κάποιο σημείο του χάρτη αυτόματα οδηγούμαστε σε αυτό το μέρος.

Προσπαθήστε να εντοπίσετε την Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κορινθία και το χωριό σας.

Χρησιμοποιώντας την πινέζα σημειώστε την τοποθεσία που βρήκατε.

Στο πλαίσιο διαλόγου που ανοίγει μπορείτε να ονομάσετε την περιοχή που επιλέξατε, να προσθέσετε ένα επεξηγηματικό κείμενο, μια φωτογραφία, ένα σύνδεσμο του Web.

Η τοποθεσία αυτή έχει προστεθεί στον φάκελλο Τα μέρη μου (My Places).

Με το κουμπί του χάρακα μετρήστε την απόσταση ανάμεσα στο χωριό σας και αρχικά την Αθήνα και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη.

Κρατήστε ένα screenshot για κάθε μία μέτρηση που κάνατε και αποθηκεύστε το στο Dropbox στον φάκελό σας με τη μορφή tmima-google-earth-metrisi(1ή2)-onoma1-onoma2.

Καλή περιήγηση!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015