Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Γ' Κύκλος "Τα παιδιά του κόσμου"

Στον Γ' Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης θα ασχοληθούμε με τη Θεματική "Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη" και συγκεκριμένα την Υποθεματική "Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός & Διαφορετικότητα".

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο "Τα παιδιά του κόσμου" και στοχεύει:
  • Κατανόηση της Διαφορετικότητας: Στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία της διαφορετικότητας στον κόσμο των παιδιών και πώς η διαφορετικότητα αυτή εμπλουτίζει τον κόσμο μας.
  • Ανάπτυξη Σεβασμού: Ο στόχος εδώ είναι να αναπτύξουν οι μαθητές σεβασμό προς τις διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες, και παραδόσεις που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.
  • Ανάπτυξη Κριτικού Σκέλους: Στόχος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές τη δυνατότητα να αξιολογούν και να σκέφτονται κριτικά τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις τους σχετικά με τις διαφορετικές κουλτούρες.
  • Προώθηση της Συμπερίληψης: Στόχος είναι να προωθήσουν οι μαθητές την ιδέα της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης ανεξαρτήτως των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του κόσμου. 
  • Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συνεργασίας: Τελικός στόχος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητες συνεργασίας και διαπραγμάτευσης καθώς εργάζονται μαζί με συμμαθητές από διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 8 μονόωρα Εργαστήρια.

Στο τέλος του Προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους σε ένα eBook στο εργαλείο BookCreator.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015