Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: "Ας γνωριστούμε καλύτερα..."

Στο 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο "Ας γνωριστούμε καλύτερα" του Προγράμματος "Ταξίδι στον Κόσμο της Διατροφής" προγραμματίσαμε και ολοκληρώσαμε τις ακόλουθες δραστηριότητες.
  • Διενέργεια παιχνιδιού γνωριμίας (Ice Breaking Activity) με τίτλο «Πετάω το μπαλάκι» για την αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε να σπάσει ο πάγος και να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών. Το παιδί που έχει το μπαλάκι παρουσιάζει τον εαυτό του ή απαντά σε ερωτήσεις που του θέτουν τα άλλα παιδιά και η κυρία της Πληροφορικής.
  • Παιχνίδι Bingo «Ας γνωριστούμε καλύτερα…» χρησιμοποιώντας έντυπες κάρτες. Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να βρουν έναν συμμαθητή ή μια συμμαθήτριά τους που να ταιριάζει σε κάθε περιγραφή της κάρτας που τους έχει δοθεί και να γράψουν το όνομά του/της στο κενό πεδίο. Όταν κάποιο παιδί συμπληρώσει την κάρτα του, με τις 16 ερωτήσεις, φωνάζει δυνατά Bingo! Διαβάζοντας στη συνέχεια όσα έχουν γραφτεί στις κάρτες μαθαίνουμε πράγματα για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας που δεν γνωρίζαμε.
  • Εισαγωγή και ενημέρωση για το Πρόγραμμα και το περιεχόμενό του και συζήτηση για το πλαίσιο και τους κανόνες επικοινωνίας-συνεργασίας της ομάδας.
  • Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις διατροφικές προτιμήσεις των μαθητών/μαθητριών και τη σημασία τους για την υγεία. 
  • Επίλυση ψηφιακού παζλ στο JigSawPlanet. Ανακάλυψη της κρυμμένης εικόνας και έκφραση των απόψεών τους για την υγιεινή διατροφή, τα φρούτα & τα λαχανικά. 
  • Ανάρτηση υλικού στο ePortfolio στο Padlet: 
    https://padlet.com/2dimxylok/eportfolio-zzv3pvo91xnv7ly1

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Παίζουμε "Ζώο, όνομα, πράγμα";

Γνωρίζετε το παιχνίδι "Ζώο, όνομα, πράγμα..."; Ήρθε η ώρα να το παίξουμε λίγο διαφορετικά, όχι δηλαδή με τον παραδοσιακό τρόπο με χαρτί και μολύβι αλλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Για να ξεκινήσουμε θα χρειαστεί να πατήσετε στον σύνδεσμο που οδηγεί στο ακόλουθο online Φύλλο Εργασίας

Στη συνέχεια, θα γυρίσουμε τον τροχό των γραμμάτων (περιλαμβάνει όλα τα γράμματα του αλφάβητου από το Α έως το Ω) που βρίσκεται στον σύνδεσμο εδώ:


Εσείς ανάλογα με το γράμμα που σας τυχαίνει, συμπληρώνετε το Φύλλο Εργασίας. Στο τέλος του παιχνιδιού θα πατήσετε το μπλε κουμπάκι Finish και θα μου στείλετε τα συμπληρωμένα Φύλλα ώστε να μετρήσω τους πόντους και να αναδείξω τον νικητή ή τη νικήτρια.

Για τη μέτρηση του χρόνου θα χρησιμοποιήσουμε την online κλεψύδρα εδώ:


Δείτε εδώ τις επιλογές που πρέπει να γίνουν στο LiveWorkSheets ώστε να λάβω το Φύλλο Εργασίας με τις απαντήσεις. 

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Μερικοί κανόνες για το Εργαστήριο Πληροφορικής

Ας θυμηθούμε τους βασικούς Κανόνες του Εργαστηρίου Πληροφορικής!


Εναλλακτικά, επιλέξτε τον σύνδεσμο:


ή από το μενού του Blog, πατήστε Μαθήματα -> Εργαστήριο ΤΠΕ και στη σελίδα που εμφανίζεται, εκτός από τους Κανόνες του Εργαστήριου Πληροφορικής θα βρείτε και σχετικές δραστηριότητες. 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού

Σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο Aγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου εύχονται στις μαθήτριες και στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και ευημερία!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι αθέατες πλευρές της ενδοσχολικής βίας. Προσεγγίσεις και καλές πρακτικές»

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι αθέατες πλευρές της ενδοσχολικής βίας. Προσεγγίσεις και καλές πρακτικές» μέσα από το κανάλι του στο Youtube (https://www.youtube.com/@conferencekor/streams). 
 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Back 2 School

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Καλό μήνα!

 

Copyright @ 2015