Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα σε κινητά τηλέφωνα και σε υπολογιστές-ταμπλέτες (Tablets) στον ελεύθερο χρόνο, εκτός σχολείου.
Επομένως, για να απαντήσετε σε αυτό το ερωτηματολόγιο, πρέπει να παίζετε ή να έχετε παίξει ψηφιακά παιχνίδια είτε σε κινητό τηλέφωνο είτε σε ταμπλέτα (ή και στα δύο), στον ελεύθερο χρόνο σας όταν δεν έχετε σχολείο.
Διαβάστε προσεχτικά την κάθε ερώτηση και επιλέξτε την απάντηση που σας εκφράζει. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστή απάντηση.
Εάν έχετε κάποια απορία για κάποια ερώτηση ρωτήστε με.
Την έρευνα διεξάγει το Εργαστήριο Πληροφορικής του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. και η Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Δείτε το ακόλουθο σενάριο στο Scratch στο οποίο λέω λίγα λόγια για εμένα.
Στη συνέχεια δημιουργήστε ένα αντίστοιχο σενάριο όπου θα περιγράφετε τον εαυτό σας!
Στην επιφάνεια εργασίας σας επιλέξτε το εικονίδιο που γράφει Γλώσσα Α-Β.
Στη συνέχεια πληκτρολογήστε στα ελληνικά το όνομά σας.
Για να αλλάξετε γλώσσα μπορείτε να επιλέξετε τα πλήκτρα Alt+Shift ή από στο κάτω δεξί μέρος του υπολογιστή σας να αλλάξετε το EN (αγγλικά) σε EL (ελληνικά).
Επιλέξτε την "Κοκκινοσκουφίτσα" και αμέσως μετά η "Κοκκινοσκουφίτσα διαβάζει"!
Αφού είδατε τα εκπαιδευτικά βίντεο στη συνέχεια δημιουργήστε τον λογαριασμό σας στην εφαρμογή.
Η εργασία που πρέπει να ετοιμάσετε είναι ατομική ή ομαδική. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να γίνει ο εννοιολογικός χάρτης shared (να διαμοιραστεί δηλαδή να γίνει κοινός) σε όλα τα μέλη της ομάδας (δείτε το σχετικό βίντεο).
Στόχος της εργασίας είναι να δημιουργήσετε έναν εννοιολογικό χάρτη.
Την κεντρική ιδέα μπορείτε να την πάρετε από κάποιο σχολικό βιβλίο σας.
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κόμβων που θα περιέχει ο χάρτης σας.
Ο χάρτης πρέπει να είναι εμπλουτισμένος με κείμενο, εικόνες/φωτογραφίες, συνδέσμους, βίντεο, σχόλια, κλπ.
Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στον χάρτη σας υλικό που να τον κάνει όσο το δυνατόν πιο επεξηγηματικό!
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) το 1966 (http://www.ibby.org/).
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.