Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Δ' Κύκλος "Εγώ & Εσύ Μαζί..."

Στον τελευταίο Δ' Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα ασχοληθούμε με τη Θεματική "Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη" και συγκεκριμένα την Υποθεματική "Εθελοντισμός - Διαμεσολάβηση"

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο "Εγώ & Εσύ Μαζί..." και βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών πάνω σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής υπευθυνότητας σε ατομικό-συλλογικό επίπεδο και διαμόρφωσης ενεργών πολιτών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/μαθήτριες εξοικειώνονται με έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη, υιοθετούν θετική στάση απέναντι σε θέματα της καθημερινότητας, παρακινούνται να εμπλακούν ενεργά σε εθελοντικές δραστηριότητες στο άμεσο σχολικό περιβάλλον τους και αντιλαμβάνονται τη σημασία και την αξία της ανάληψης αυτών δράσεων. 

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα είναι σε θέση:

  • να εξηγούν τι σημαίνει "εθελοντισμός" δίνοντας σχετικά παραδείγματα.
  • να συνεργάζονται μεταξύ τους και να δημιουργούν κατασκευές και ψηφιακά έργα. 
  • να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. 
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 8 μονόωρα Εργαστήρια. 
  1. "Εγώ & εσύ μαζί!".
  2. "Εθελοντισμός σημαίνει...".
  3. "Παπούτσια με κορδόνια".
  4. "Ξέρεις να δένεις τα κορδόνια σου;".
  5. "Ψηφιακές δραστηριότητες στο LearningApps".
  6. "Το δέντρο που έδινε".
  7. "Γνωρίζεις την προπαίδεια;".
  8. "Αξιολόγηση Προγράμματος".
Μέσα από τις δραστηριότητες των Εργαστηρίων, οι οποίες υποστηρίζουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη, τίθενται ερωτήματα για προβληματισμό και ανάπτυξη επιχειρημάτων που οδηγούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών εθελοντικών δράσεων στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος. 

Στο τέλος του Προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματά τους σε ένα eBook στο εργαλείο BookCreator.  

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015