Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Stykz: Δημιουργία animation

Animation (στα ελληνικά αποδίδεται με τους όρους Σχεδιοκίνηση, Εμψύχωση, Κινούμενη Εικόνα είτε περιφραστικά Απόδοση Κίνησης στην Εικόνα) είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες (δισδιάστατης ή τρισδιάστατης μακέτας) ή θέσεων ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου (μεταίσθημα ή μετείκασμα). Κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόνας αποτελείται από ένα πρόγραμμα βίντεο ή κινουμένου σχεδίου. Animation χρησιμοποιείται τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και τα βιντεοπαιχνίδια.

(Βικιπαίδεια, https://el.wikipedia.org/wiki/Animation). 


Δείτε επίσης στο Φωτόδεντρο το μαθησιακό αντικείμενο "Κινούμενο Σχέδιο" (με τον φυλλομετρητή Firefox):

Ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να δημιουργούμε εύκολα και γρήγορα animation είναι το Stykz.


Το Stykz μπορείτε να το "κατεβάσετε" από τη διεύθυνση http://www.stykz.net (κουμπί Downloads) και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Πριν την εγκατάσταση θα πρέπει να αποσυμπιέσετε το αρχείο (διαδικασία unzip). 

Ένα βίντεο που δείχνει πως λειτουργεί το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση:


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015