Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Παρακολούθηση του Προγράμματος "Προστασία Προσωπικών Δεδομένων"

Παρακολούθηση του Προγράμματος "Προστασία Προσωπικών Δεδομένων" του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιά & της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Σκοπός του ήταν η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπούσε:
  • στην επεξήγηση των αρχών και των βασικών εννοιών της προστασίας προσωπικών δεδομένων,
  • στην ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου, 
  • στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών 
  • και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων με βάση τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων. 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ήταν 50 ώρες σε οκτώ (8) εβδομάδες, με έναρξη την 1/4/2024 και ολοκλήρωση στις 6/6/2024.

Η επιμόρφωση συνδύαζε υλικό στην πλατφόρμα https://eduspace.sch.gr/ και 8 τηλεδιασκέψεις. Μέσα από τη μελέτη και την ενεργή εμπλοκή το σεμινάριο, κατακτήθηκαν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι μαθητές/μαθήτριες με τη σειρά τους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και της ιδιωτικότητάς τους.

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015