Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Παγκόσμια Ημέρα για τα "Αδέσποτα Ζώα" σήμερα και μιας και "Μένουμε Σπίτι", ας θυμηθούμε το περσινό μας τεύχος "Τα Αδέσποτα" της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας "Η Μαθητική Συντροφιά Online" (https://schoolpress.sch.gr/1dimzevgolatio/).

Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει άρθρα, ζωγραφιές, σταυρόλεξα, αινίγματα, παζλ, ψηφιακές αφηγήσεις, αφίσες, βίντεο σποτ, τραγούδια, κ.α. που δημιούργησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας σε συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς τους από όλα τα Τμήματα του Σχολείου μας σε μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους πάνω στο θέμα.

Από τα πολλά άρθρα του τεύχους επέλεξα το ποίημα «Σκυλάκι μοναχό» που έγραψαν τα παιδιά του περσινού Γ1 Τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Χριστίνα Πασπάλα και το οποίο η εκπαιδευτικός Μουσικής κυρία Γκέλυ Μητρογιάννη μελοποίησε. Ο εκπαιδευτικός Εικαστικών κύριος Θανάσης Σφήκας επιμελήθηκε τη ζωγραφιά και εγώ τη δημιουργία του βίντεο.


Άλλες εργασίες:

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015