Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με χρήση της πλατφόρμας Webex

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας την πλατφόρμα Webex που είναι ειδικά διαμορφωμένη για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές και τις μαθήτριες τους. Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Τα βήματα για τη σύνδεση είναι τα εξής:
  1. Λαμβάνετε από τον εκπαιδευτικό ή/και τον διευθυντή του σχολείου ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat, κλπ.) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής τάξης του εκπαιδευτικού.
  2. Πατάτε στον σύνδεσμο και συνδέεστε απευθείας:
    • Χρήση υπολογιστή: επιλέγετε Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζετε την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείτε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
    • Χρήση tablet/κινητού: θα σας ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.
    • Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ. aa@aa.com).


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση των μαθητών/μαθητριών στην πλατφόρμα Webex μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου "Μαθαίνουμε στο σπίτι" εδώ:

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015