Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Κυλιόμενος διάδρομος & πατητήρι

Με το κιτ ρομποτικής Lego Education WeDo 2.0 αλλά και ότι τουβλάκια διαθέτουμε δημιουργούμε μια κατασκευή μέσω της οποίας μεταφέρονται τα σταφύλια από τον αμπελώνα και τους εργάτες στο πατητήρι, για την παραγωγή του μούστου.


Αρχικά με τα τουβλάκια φτιάξαμε το πατητήρι δηλαδή μια ορθογώνια κατασκευή, ανοικτή από την πάνω πλευρά. Σε ένα τοίχωμα προσαρμόσαμε έναν μηχανισμό, ο οποίος κινείται πάνω κάτω και πατάει τα σταφύλια.


Τα σταφύλια καταλήγουν στο πατητήρι μέσω ενός κυλιόμενου διαδρόμου. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούμε τον κινητήρα, ένα λάστιχο γυμναστικής, τροχαλίες, ρόδες και τουβλάκια. Τα σταφύλια είναι μικρά τουβλάκια.


Ο χειρισμός του κυλιόμενου διαδρόμου και του πατητηριού γίνεται με την πλακέτα micro:bit, το οποίο λειτουργεί ως χειριστήριο. Συγκεκριμένα υλοποιήσαμε τον ακόλουθο κώδικα.


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015