Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Αναμνήσεις από την Τελική Εκδρομή του Σχολείου!

Η τελική εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2022. Αρχικά φτάσαμε στο ορεινό χωριό Κάψια του νομού Αρκαδίας. Εκεί φάγαμε δεκατιανό και παίξαμε στον προαύλιο χώρου του Τουριστικού Περίπτερου.


Κάθε τμήμα με τη σειρά του επισκέφτηκε το Σπήλαιο Κάψια και έζησε μια μοναδική εμπειρία. Η ξεναγός μας εξήγησε την ιστορία του σπηλαίου, το οποίο κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στα 100 κατάλληλα για αξιοποίηση σπήλαια του ελληνικού χώρου (από τα 7500 συνολικά). Το σπήλαιο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Κάψια και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας. Η μέχρι σήμερα εξερευνημένη του έκταση είναι περίπου 6500 τ.μ. Μας εντυπωσίασε η "Αίθουσα των Θαυμάσιων". Χρώματα εκρηκτικά, κόκκινα και κίτρινα και γαλάζια δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Βγαίνοντας από το σπήλαιο είχε έρθει η ώρα του φαγητού.



Το απόγευμα επισκεφτήκαμε την πόλη της Τρίπολης και παίξαμε στην κεντρική πλατεία της.

Περάσαμε τέλεια!

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015