Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Μαθαίνουμε για τα ηφαίστεια

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στο αντικείμενο των φυσικών καταστροφών θα ασχοληθούμε με τα ηφαίστεια.

Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το εσωτερικό (μανδύας) στην επιφάνεια του στερεού φλοιoύ με τη μορφή λάβας. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί στη δημιουργία ενός βουνού, το οποίο στην καθημερινή γλώσσα ονομάζουμε ηφαίστειο. Τα ηφαίστεια μελετά ένας ιδιαίτερος κλάδος της επιστήμης της Γεωλογίας, η Ηφαιστειολογία.


Δείτε στο βίντεο πως δημιουργούνται τα ηφαίστεια.


Φωτόδεντρο:

"Η χώρα μου από ψηλά: ηφαίστεια": Βίντεο όπου δυο μαθητές, επιβάτες ενός δορυφόρου, ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και παρατηρούν τη χώρα μας από ψηλά εστιάζοντας στα ηφαίστεια.
Πηγή: http://photodentro.edu.gr/v/item/video/8522/38

"Έκρηξη ηφαιστείου: Παρουσίαση όπου οπτικοποιούνται πληροφορίες που αφορούν στη δομή των ηφαιστείων, τα προϊόντα των ηφαιστειακών εκρήξεων, αλλά και τους παράγοντες που προκαλούν μια ηφαιστειακή έκρηξη.
Και τώρα ήρθε η ώρα να ζωγραφίσουμε και να "ζωντανέψουμε" το δικό μας ηφαίστειο. Θα χρειαστούμε χρώματα, ένα Φύλλο Εργασίας, το tablet και την εφαρμογή Quiver

Κατεβάστε το Φύλλο Εργασίας από εδώ: 


Το αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό που ακολουθεί στις εικόνες και το βίντεο! 




Είστε έτοιμοι να προκαλέσετε τη δική σας ηφαιστειακή έκρηξη; 

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015